Blogumda Netflix'i 2013 yılında konu etmiştim, ilk olarak. Eylül 2013'teki yazımda Netflix'in televizyon izleme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte ortaya çıktığını ve prodüksiyon - yayın zincirini de dönüştürdüğünü House of Cards dizisi üzerinden anlatmıştım. Blogumda Netflix'in sektöre etkilerini konu alan başka yazılarımı da okuyabilirsiniz. Bu yazı ise bir film değerlendirmesi denemesi.
HBBTV'yi hatırlayanlar vardır. Has Bilgi Birikim Televizyonu adıyla, özellikle sinema severlerin gönlüne taht kurmuş bir televizyon kanalıydı. Sinemayı ne kadar çok sevdiğimi HBBTV sayesinde anladım desem yeridir. HBBTV'yi neden andığım bir kaç hafta sonra daha iyi anlaşılacak deyip gelelim Çok Uzak filmine.
Sanat eserlerinin oluşturduğu etki ile o eseri gördüğünüz / okuduğunuz / izlediğiniz / dinlediğiniz zamanki siz arasında derin bir bağ var bana göre. Eğer doğru zamanda o eserle karşılaştıysanız etkisi büyük oluyor. Çok Uzak filmini, işte böyle "doğru zamanda" izlediğimi düşünüyorum, hâliyle etkisi de büyük oldu.
Aslında klişelerle dolu, Hırvatistan'ın etkileyici manzaralı bir adasında geçen, "kendin için yaşamaktan vazgeçme" mesajlı bir Alman yapımı. Zeynep karakterini oynayan Naomi Krauss ile Josip karakterine hayat veren Goran Bogdan inandırıcı performans ortaya koymuşlar. Zeynep için İsviçre'li bir oyuncunun tercih edilmesi şaşırtıcı gelebilir ama karakterin annesinin Hırvat olduğunu bilince seçim mantıklı görünüyor. Zeynep'in mutsuz ergen kızını canlandıran Bahar Balcı ise az olan sahnelerinde, yetenekli bir oyuncu olduğunu göstermiş. İleride daha önemli rollerde izleyeceğimizi düşünüyorum.
Müzikler ve kurgu filmin genel akışını destekliyor. Yapımcısı ben olsaydım, +18 olarak değerlendirilmesine neden olan sahneleri değiştirip +13 kategorisi ile yayınlanmasını sağlamaya çalışırdım.
Bakalım ilerleyen aylarda hangi filmlerle doğru zamanlarda buluşacağım. Seçtiğim fotografın anlamını başka bir yazıda açıklarım, belki...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.