Oyunculuğunu büyük keyif ile izlediğim Fırat Tanış'ın Yani adlı şarkısının, ki ilk dinlediğimde Bülent Ortaçgil'in bir şarkısının cover'ı olduğunu düşünmüştüm, sözlerinden alıntı ile bir başlık oluşturdum. Yazı, şarkının aksine aşk ile ilgili değil.
Konumuz bir kez daha sayısal karasal yayıncılık. Bugünlerde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) adını ana haber bültenlerinde duyar oldunuz. RTÜK üyelerinin nasıl belirleneceğine dair hükümler RTÜK Kanunu'nda yazılı. Buna göre RTÜK üyelerini önerme hakkı, TBMM'de temsil edilen ve grubu bulunan siyasi partilerin sandalye sayısına göre bir dağılıma göre yapılıyor. Üye önerme hakkına sahip siyasi parti iki aday ismi öneriyor. Bu iki adaydan birisi Meclis Genel Kurulu'nca seçiliyor. RTÜK'ün adının haberlerde geçmesinin nedeni AK Parti tarafından önerilen isimlerden birisinin ayrılması ile boşalan üyelik için kimin öneri hakkının bulunduğuna ilişkin tartışma. Takip ediyorsanız son haftalarda AK Parti'den istifa ve AK Parti'ye katılım haberleri geliyor. Her haber ile bu RTÜK üyesinin hangi partice önerileceği değişiyor. Son durumda RTÜK'ün boştaki koltuğu için adayı İyi Parti önerecek. RTÜK Başkanı'nın bu boş üyelik için TBMM Başkanlığı'na yazıyı gönderdiği tarihte ise öneriyi AK Parti yapacaktı.
Peki neden olmuyor? Olmayan ne?
TBMM'de RTÜK üyeliği için yoğun tartışmalar yapılırken hiçbir vekil çıkıp sormuyor, neden sayısal karasal yayın yok ülkemizde? Neden RTÜK kurulduğu günden bu yana bir tane karasal frekans tahsisini gerçekleştiremedi? Neden kıt kaynak olan ve kullanım bedeli dışında tahsis ücreti de alınabilecek olan frekanslar bugüne kadar "tahsis ücreti olmadan" kullandırıldı? Yani, olmuyor istesen de.... Ne yazık ki bu soruları soran olmuyor.
Fotografın yazıyla bağlantısını kurmaya çalışmayın. Sadece güneşi görüp kemiklerini ısıtmaya uğraşan bir minnoş, güzel olduğunu düşünüp ekledim.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.