"Dar Zamanlar" üçlemesini okumaya 2016 yılında başlamıştım. Aslında 2014 yılında yayınlanan Dert Dinleme Uzmanı ile dörtleme haline dönüşen dizinin iki ve üçüncü romanlarını bir kaç ay önce okuduktan sonra serinin son romanını bitirmek şart olmuştu.
Romanı, Everest Yayınlarından Nisan 2014 tarihli, 255 sayfadan oluşan, ilk baskısından okudum. Dar Zamanlar serisinin ilk üç romanındaki karakterlerin yer almadığı Dert Dinleme Uzmanı beş bölümden oluşuyor. Anlatılanların ne kadarı gerçekten yaşandı ne kadarı anlatıcının hayalinde yaşandı birbirine girmiş. Okuduğumuz zaten bir kurgu olduğuna göre neyin gerçekten yaşanıp neyin anlatıcının hayalinde yaşandığının bir önemi var mı diye düşünüp metni okumanın tadını çıkartmanızı öneririm. Klasik akışlı bir roman değil Dert Dinleme Uzmanı. Bence Dar Zamanlar serisi içindeki en sıradışı yapıya sahip olanı.
Edebiyatla ilgili akademik bir bilgim yok. Bu yüzden yazdığım hatalı olabilir baştan uyarayım. Sanırım bilinç akışı tekniği deniliyor bu romanda da kullanılan tekniğe. Ağaoğlu'nun Damla Damla Günler serilerinde romanlarında farklı teknikleri kullanmayı sevdiğini okumuştum. Yayınlanan son romanıyla ilgili notlarımı burada bitireyim.
Ankara'da bir yaz sıkıcılığında başladığım bu blog yazısını, yeni bir şehirde, yeni bir mevsimde yayınlıyorum.
Aylar sonra tamamlanan bu yazı ile blogumun doğum gününü de kutluyorum. Sadeceozgur.blogspot.com artık 17'sini bitirdi...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.