Metrodan çıkmak için yürüyen merdivene adımımı attığımda, dışarıda beni nelerin beklediğinden haberim yoktu. Okula, işe yetişme telaşında olanların kalabalığı bitmiş, toplu ulaşım, acelesi olmayanlara kalmıştı. Merdivenin son basamağını geldiğimde sokak sakin ve huzurlu görünüyordu. Sabahın serinliği yerini öğleye geçişin ılıman haline bırakmıştı. Kediler ve martılar duvar diplerine bırakılmış yemleri paylaşıyor, kargalar bu paylaşımdan kendilerine de pay düşecek mi merakıyla olan biteni izliyordu. Her zaman döndüğüm sokağı es geçip ilerledim. Yeni sokak, yeni binalar, yeni yüzler... Tek sokak değiştirince bile karşıma çıkanların farklılığı şaşırttı. Yürümeyi sürdürdüm. Güneş yükselirken bulutsuz gökyüzü alabildiğine maviydi. Karşılaştığım insanların kiminin yüzü tanıdık gelse de bir çoğunu ilk kez görüyordum. Oysa sadece bir sokak değiştirmiştim. Sokağın sonundaki kafenin bahçesinde yaşlı bir çift sabah kahvesi içiyordu. İkisi de sokağa dönük, yan yana san...
Bu haftasonu, cumartesi sabahı 10 - 11.15 arasında sizleri Harbiye Askeri Müzesi'ne bekliyorum. Elektrik Mühendisleri Odası etkinliğinde Yeni Nesil Yayıncılık, Sorunlar - Çözümler başlıklı panelin oturum başkanlığını yapacağım.
Dört değerli konuşmacımız olacak panelde. Merdan Yanardağ, Bora Güngören, Ali Kızıl ve Halil İbrahim Törer. İsimleri, konuşma sırasına göre yazdım. Ali Kızıl ve Bora Güngören işin teknoloji tarafına dair çok ilginç sunumlar yapacak. Merdan Yanardağ bir yayıncı gözüyle yeni nesil yayıncılığı değerlendirecek, Halil İbrahim Törer ise sektörün önemli STK'larından RATEM'i temsilen görüşlerini paylaşacak.
Yayıncılık alanında 21 senedir çalışan bendeniz ise kısaca bir kaç veri sunup sözü panelistlere bırakacağım. Bir cumartesi sabahında salondan soru alabilirsek, sunumların ardından soru-yanıta geçeceğiz. Aksi durumda değerli panelistlere soruları ben yönelteceğim.
Büyük olasılıkla video kaydı yapılır etkinlikte. Katılamayacak olanlar için, bu yazıyı ileride güncelleyerek, sunumun bağlantısını paylaşırım diye umuyorum.
Hepinizi beklerim.
Sayısal karasal radyo-tv işi çok uzadı. RTÜK çok hantal bu konuda.
YanıtlaSil@Korecan, gerçekten çok gecikildi. Kimler üzerine düşeni yapmadı konusu epey uzun. Ancak sonuç değişmiyor ne yazık ki...
YanıtlaSilDVB-T derken DVB-T2 geldi. Üstüne HEVC kodek dendi. Yine olmadı. Şimdi de 5G üzerinden sayısal yayıncılık gündemde.
YanıtlaSil@Korecan, yerinde tespitler. Konuyu siz de yakından takip ediyorsunuz anlaşılan. 5G konuşuluyor, en azından ben konuşulması gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak, işin doğrusu gerek maliyetler gerek standartların henüz netleşmemiş olması nedeniyle broadcast için sadece 5G ne kadar uygun olur bilemiyorum.
YanıtlaSilKıymetli katkılarınız için teşekkür ederim.