İkinci yarıya çok daha istekli başladı Fenerbahçe. İkinci gol için rakip kaleye yüklenirken yaptığı ataklar özellikle sol kanatta Kostiç'in yaptığı ortalara dayanıyordu. 60 ile 65. dakikalar arasında Rangers beraberlik golüne çok yaklaşsa da savunma ve kaleci İrfan Can'ın gününde olması umutlarımızı sürdürmeye yetti. İkinci gol, sağ kanattan gelişen atak sonucu geldi. İkinci golün ardından J ose Mourinho'nun yaptığı değişiklikler ile çok daha baskılı bir futbol ortaya koyduk. Üçüncü gole çok yaklaştığımız ataklar olsa da ne yazık ki şutlar kaleyi bulmadı. Rangers'ın arada bulduğu net fırsatlarda ise İrfan Can başarılıydı. Şimdi uzatmalarda ve belki de penaltı atışlarında belirlenecek tur atlayan takım. Uzun zamandır izlediğim en heyecanlı ikinci yarı olduğunu ekleyerek notlarımı sonlandırayım. Sonuç ne olursa olsun, 3-1'lik ilk maçı çevirmeyi başardı Fenerbahçe. Tebrikler, umarım turu geçen taraf olmayı da başarırlar.
Bu haftasonu, cumartesi sabahı 10 - 11.15 arasında sizleri Harbiye Askeri Müzesi'ne bekliyorum. Elektrik Mühendisleri Odası etkinliğinde Yeni Nesil Yayıncılık, Sorunlar - Çözümler başlıklı panelin oturum başkanlığını yapacağım.
Dört değerli konuşmacımız olacak panelde. Merdan Yanardağ, Bora Güngören, Ali Kızıl ve Halil İbrahim Törer. İsimleri, konuşma sırasına göre yazdım. Ali Kızıl ve Bora Güngören işin teknoloji tarafına dair çok ilginç sunumlar yapacak. Merdan Yanardağ bir yayıncı gözüyle yeni nesil yayıncılığı değerlendirecek, Halil İbrahim Törer ise sektörün önemli STK'larından RATEM'i temsilen görüşlerini paylaşacak.
Yayıncılık alanında 21 senedir çalışan bendeniz ise kısaca bir kaç veri sunup sözü panelistlere bırakacağım. Bir cumartesi sabahında salondan soru alabilirsek, sunumların ardından soru-yanıta geçeceğiz. Aksi durumda değerli panelistlere soruları ben yönelteceğim.
Büyük olasılıkla video kaydı yapılır etkinlikte. Katılamayacak olanlar için, bu yazıyı ileride güncelleyerek, sunumun bağlantısını paylaşırım diye umuyorum.
Hepinizi beklerim.
Sayısal karasal radyo-tv işi çok uzadı. RTÜK çok hantal bu konuda.
YanıtlaSil@Korecan, gerçekten çok gecikildi. Kimler üzerine düşeni yapmadı konusu epey uzun. Ancak sonuç değişmiyor ne yazık ki...
YanıtlaSilDVB-T derken DVB-T2 geldi. Üstüne HEVC kodek dendi. Yine olmadı. Şimdi de 5G üzerinden sayısal yayıncılık gündemde.
YanıtlaSil@Korecan, yerinde tespitler. Konuyu siz de yakından takip ediyorsunuz anlaşılan. 5G konuşuluyor, en azından ben konuşulması gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak, işin doğrusu gerek maliyetler gerek standartların henüz netleşmemiş olması nedeniyle broadcast için sadece 5G ne kadar uygun olur bilemiyorum.
YanıtlaSilKıymetli katkılarınız için teşekkür ederim.