İkinci yarıya çok daha istekli başladı Fenerbahçe. İkinci gol için rakip kaleye yüklenirken yaptığı ataklar özellikle sol kanatta Kostiç'in yaptığı ortalara dayanıyordu. 60 ile 65. dakikalar arasında Rangers beraberlik golüne çok yaklaşsa da savunma ve kaleci İrfan Can'ın gününde olması umutlarımızı sürdürmeye yetti. İkinci gol, sağ kanattan gelişen atak sonucu geldi. İkinci golün ardından J ose Mourinho'nun yaptığı değişiklikler ile çok daha baskılı bir futbol ortaya koyduk. Üçüncü gole çok yaklaştığımız ataklar olsa da ne yazık ki şutlar kaleyi bulmadı. Rangers'ın arada bulduğu net fırsatlarda ise İrfan Can başarılıydı. Şimdi uzatmalarda ve belki de penaltı atışlarında belirlenecek tur atlayan takım. Uzun zamandır izlediğim en heyecanlı ikinci yarı olduğunu ekleyerek notlarımı sonlandırayım. Sonuç ne olursa olsun, 3-1'lik ilk maçı çevirmeyi başardı Fenerbahçe. Tebrikler, umarım turu geçen taraf olmayı da başarırlar.
2015 yılından tecrübeliyim. Bütçe kısıtı nedeniyle oldukça kısa tutmak zorunda olduğum fuar ziyareti süresini en iyi değerlendirmek için IBC'den haftalar öncesinde randevuları almalıydım. IBC'ye basın akreditasyonu ile katılanların iletişim bilgileri, kendilerinin onayının ardından, katılımcı firmalarla paylaşılıyor. Ardından, etkinliğe 2 ay kala e-postalar gelmeye başlıyor. Çoğu basın bildirisi. Firmaların yaptıkları, planladıkları. Bu firma e-postaları arasında ilgimi çekenlere yanıt verip randevular oluşturdum. Kendim dışımda temsil ettiğim bir kurum/kuruluş olmadığı için, tamamen mesleki merakımı tatmin yönünde oluşturdum randevularımı. Döndükten sonra ne kadar doğru bir iş yaptığıma ben de hayret ettim :)
b<>com, bu randevulardan birisiydi. Firma, FutureZone olarak tanımlanan ve bugünden ziyade geleceğin teknolojilerinin tanıtıldığı bir ayrı bölümde stand açmıştı. b<>com, Fraunhofer Enstitüsü'nün Fransız versiyonu olarak tanımlanabilir sanırım. Fransız teknoloji şirketleri ve devletin katkıları ile kurulmuş özel bir teknoloji geliştirme şirketi. Başlangıçta çalışanları da şirketlerden geliyormuş. Bugün için 250 araştırmacısı var ve teknoloji geliştirmeye devam ediyor. Nihaî üründen ziyade patentli teknolojilerin geliştirmesine odaklanmışlar. Nihaî ürünü zaten b<>com ile bağı olan teknoloji şirketleri geliştiriyor. Bugün için çalıştığı konular augmented reality, virtual reality, ve immersive media formats, uygulamalı yapay zeka, siber güvenlik, 5G şebekeleri, Nesnelerin İnterneti (IoT), cognitive science, ve e-sağlık.
Model bana çok mantıklı göründü. Türkiye'de neden olmasın diye düşündürdü. Vestel, Arçelik ve Tübitak öncülüğünde meselâ benzer bir şirket kurulsa, sonuçta Türkiye ve dünya pazarında rekabet halinde de olsalar, her iki şirket de bu ülkenin çıkardığı değerler. Samsung ile LG aynı sektörlerde kıyasıya rekabet ediyor ama bildiğim kadarıyla Kore içinde işbirlikleri de var. Olmaz demeden önce neden olmasın demek lâzım.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.