Teknik etiketine sahip, büyük çoğunluğunu radyo - televizyon yayınlarının karasal ortamda iletimine ilişkin yazdıklarımın oluşturduğu, 314 içerik arasında 19 Mayıs 2018 22.00 itibariyle en çok görüntülenen ilk 5 yazı:
2011 yılında Over The Top TV (OTT) bugün olduğu kadar hayatımıza girmemişti. Konu hakkında Türkçe bilgilendirici yazı da fazla değildi. Muhtemelen bu yüzden 2011 tarihli yazım listenin başında.
Netflix'in Türkiye pazarına giriş yapmasının hemen ardından iki yazı yayınlamıştım. Hem OTT'nin ne olduğunu özetleyen hem Netflix'in sektöre etkilerini değerlendiren bu iki yazı ilk 5 listesinin 2 ve 4 numarasında.
Yazıyı hazırladığım dönemde ülkemizde sayısal karasal televizyon yayınlarının (DTT) DVB-T2 MPEG4 formatı ile yapılacağı konuşuluyordu. Aradan geçen yıllar içerisinde MPEG4 yerini HEVC'ye bıraktı. Zaten DTT şebekesi de kurulmadı.
İkinci yazı daha çok sektöre etkilerine odaklanmıştı. Peki Netflix gerçekten sektörü değiştirdi mi? Bence bu soruya yanıt vermek için henüz erken. 2021 yılında, yani Netflix Türkiye'nin beşinci yaşında bakmak gerek duruma.
Digitag tarafından 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenen ve giriş ücretinin 250 € olduğu bu etkinliği, blogum sayesinde ücretsiz katılmıştım.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.