Kimi bir kaç cümlelik kimi bir kaç sayfalık anılarla dolu öykücükler ve tümünü bağlayan farklı bir kurgu. Barış Bıçakçı'nın son novellasını severek okudum. Okuma heyecanını bozmadan, konusundan kısaca bahsetmek istiyorum. Halis Bey, emekli elektrik mühendisi. Ayşe ise başarılı bulunan bir öykü kitabı yayınlamış bir peyzaj mimarı ve tercüme yaparak hayatını kazanıyor. Tercüme bürosunda rastlaşıyorlar ve Halis Bey Ayşe'den anılarını öyküleştirmesini istiyor, ücreti karşılığında. Novella, Halis Bey'in anıları ve Ayşe'nin hayatını anlatan bölümlerle kurulmuş. Novellada yer alan bölümlerin her biri ayrı öyküler haline getirilebilecek derinlikte. Ayşe'nin hayatına dair bölümlerde ülkenin gündemine dair göndermeler de yer alıyor. Daha önce okuduğum eserlerinde olduğu gibi bolca Ankara var arka planda. Hatta Garson başlıklı bölümde Ankara başrolde. İstanbullular deniz yok, fazla gri dese de Ankara, Ankara'da yaşamaya alışmışlar için kendine has özellikleri ve güzelli...
Elektrik Mühendisleri Odası'nın yayınladığı Elektrik Mühendisliği Dergisi'nin son sayısında, yeni mobil şebekenin karasal televizyon yayıncılığı ile ilişkisini irdeleyen bir yazım yer alıyor.
Yazıma aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Yazıda, ülkemizde henüz tamamlan(a)mamış frekans tahsis ihaleleri nedeniyle, karasal sayısal televizyon yayınlarının bulunmaması bir tehdit mi yoksa fırsat mı sorusunun yanıtını aradım. Bence bu soruyu birlikte aramaya devam etmeliyiz. Yanıtı o kadar kolay değil. Elbette, kimin için fırsat olduğu da ayrı bir soru!
Yazının bağlantısı:
Siz olaya "Gezgin iletişim hizmetleri" ve devlet açısından bakmışsınız. Yani gelir elde etme, işin özeti "PARA".
YanıtlaSilBence DVB-T2 mutlaka olmalı. Biraz da vatandaşın çıkarını düşünmek lazım. Devlet vatandaşına ücretsiz bu hizmeti sunmalı.
Yoksa operatörlerin LTE üzerinden paralı TV yayınına muhtaç kalırız.
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sayısal karasal yayıncılık konusunda blogumda 100 tane yazı var. Siz, haklı olarak, bu yazı bağlamında yukarıdaki yorumda bulunmuşsunuz. Yazımı yeniden okuyunca amacım bu olmasa bile, meseleye sadece gelir elde etme açısından yaklaştığım gibi, hiç istemediğim bir görüntü oluşmuş.
YanıtlaSilSizin de belirttiğiniz gibi yayıncılığın kamusal bir hizmet olarak sürmesi adına DVB-T2'nin kurulması önemli.
Saygılarımla,