Elektrik Mühendisleri Odası'nın yayınladığı Elektrik Mühendisliği Dergisi'nin son sayısında, yeni mobil şebekenin karasal televizyon yayıncılığı ile ilişkisini irdeleyen bir yazım yer alıyor.
Yazıma aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Yazıda, ülkemizde henüz tamamlan(a)mamış frekans tahsis ihaleleri nedeniyle, karasal sayısal televizyon yayınlarının bulunmaması bir tehdit mi yoksa fırsat mı sorusunun yanıtını aradım. Bence bu soruyu birlikte aramaya devam etmeliyiz. Yanıtı o kadar kolay değil. Elbette, kimin için fırsat olduğu da ayrı bir soru!
Yazının bağlantısı:
Siz olaya "Gezgin iletişim hizmetleri" ve devlet açısından bakmışsınız. Yani gelir elde etme, işin özeti "PARA".
YanıtlaSilBence DVB-T2 mutlaka olmalı. Biraz da vatandaşın çıkarını düşünmek lazım. Devlet vatandaşına ücretsiz bu hizmeti sunmalı.
Yoksa operatörlerin LTE üzerinden paralı TV yayınına muhtaç kalırız.
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sayısal karasal yayıncılık konusunda blogumda 100 tane yazı var. Siz, haklı olarak, bu yazı bağlamında yukarıdaki yorumda bulunmuşsunuz. Yazımı yeniden okuyunca amacım bu olmasa bile, meseleye sadece gelir elde etme açısından yaklaştığım gibi, hiç istemediğim bir görüntü oluşmuş.
YanıtlaSilSizin de belirttiğiniz gibi yayıncılığın kamusal bir hizmet olarak sürmesi adına DVB-T2'nin kurulması önemli.
Saygılarımla,