Gölgeleri oldum olsası sevdim. Işığın somut göstergesi gibi geldi bana. Işığın yönüne ve şiddetine göre değişmesini, hayatın farklılaşan akışına benzettim. Uzayan kısalan, koyulaşan belirsizleşen gölgeler... Gölgelerin bu suskun ama etkili varlığı çağrışımlar yaptı ömrüm boyunca. Kökenleri çocukluk yıllarıma kadar uzanıyor belki. Ağaçların uzayan gölgelerini izlerken fark etmiştim ışığın ve karanlığın birbiriyle oyununu. Her gölgenin, öyküsü başkaydı; kimi dinginlik, kimi merak, kimi endişe içerirdi. Sessiz sinema gibi, sözsüz öyküler, giz ile görünen arasındaki ilişkiyi mi yansıtıyor acaba? Gölgelerin etkileyici olmaları biraz da bu yüzden sanırım, hayal gücümüzü işe koymaları. Görünen ile giz arasını doldurması bize kalıyor.
fotografta bir terslik var :) |
İki gün sonra, kısmet olursa, vereceğim eğitimin / seminerin yansılarını (slaytlarını) hazırlarken fark ettim bu başlığın konusunu. Daha önce de yazdığım gibi uzaktan da olsa, NAB 2016'yı takip ettim. Sony'nin NAB 2016 basın toplantısını da bu takip çalışmalarım kapsamında izledim. Aslında toplantıyı izledikten hemen sonra yazmam gereken bu yazı, ne yazık ki araya giren başka işler yüzünden, gecikti biraz kusura bakmayın.
Öncelikle kendimi tebrik edeyim izninizle. 18 Aralık 2015 tarihli yazımda, bu yazıya da konu olan, bir gelişmeyi yazmıştım. Alliance for IP Media Solutions adında bir organizasyon kurulduğunu okuyucularıma duyurmuştum. AIMS organizasyonunun kurucularına bakınca, yayıncılık dünyasına etkisinin büyük olacağını öngörmüştüm.
İşte, NAB 2016'nın en büyük gelişmesi Sony'nin de bu organizasyona üye olduğunu açıklaması. AIMS'in kurucuları arasında yer alan Grass Valley şirketinin basın duyurusunda konu ayrıntıları ile açıklanmış. Aynı haber, Sony'nin sayfasında ise şu şekilde yer almış.
Bu arada bir hatalı anlaşılabilecek konuyu da düzelteyim. Mesele Sony'nin AIMS'e üye olması değil sadece. Grass Valley de Sony ile birlikte endüstri standardı haline dönüşecek kodeklerin geliştirilmesi konusunda iş birliği yapacağını duyuruyor. Yani konuya uzak okuyucularımı düşünerek şöyle özetleyeyim: Yayıncılık dünyasının dev şirketleri, ortak standart konusunda birlikte çalışmaya karar verdi.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.