Bu yazıyı hazırladığım 2 Nisan 2025 günü itibariyle Trabzonspor A takımı, Süper Lig'de 27 maçta 9'ar galibiyet - mağlubiyet ve beraberlik ile 36 puan toplayarak 10. sırada yer alıyor. Trabzonspor U 19 takımı ise U 19 Elit A Ligi'nde 26 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 59 puan toplayarak, lider Galatasaray'ın iki puan gerisinde ikinci sırada. Bu arada Trabzonspor U 19 takımının üç maç eksiği olduğunu ekleyeyim. Bu eksik üç maçını da kazanırsa 7 puan farkla lider olması mümkün. UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finale çıkan ve bu yolda İtalya'dan Juventus, Atalanta ve Inter'i eleyen takımımız, kupaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Trabzonspor Fatih Sultan Tekke yönetiminde U 19'daki gençleri A takıma dahil etme stratejisini uygularsa uzun süreli başarının gelmesi işten bile değil. Gençleri bir kez daha kutluyorum. Kupayı ülkemize getireceklerine yürekten inanıyorum.
![]() |
fotograf Ayasofya'nın değil, yanlış olmasın |
Gündem Ötesi adlı televizyon programlarından hatırladığımız Pelin Çift ve gene programlarına konuk ettiği kişilerden Erhan Altunay tarafından hazırlanan bir kitap Ayasofya'nın Gizli Tarihi. 247 sayfalık eser, bol ve kaliteli fotograflarla bezenmiş. Beyaz Baykuş Yayınları tarafından Şubat 2016'da basılmış. Erhan Altunay, mitoloji ve paganizm konularında araştırmaları olan bir nükleer enerji mühendisi.
Kitap, son dönemde benim de ilgilendiğim İttihat ve Terakki ile de ilgili bir şekilde. Bildiğim kadarıyla, bugüne kadar arşivi ortaya çıkmamış bir yapı İttihat ve Terakki Cemiyeti. Masonlarla ilişkisi hep tartışılır. Cemiyet üyelerinin kimilerinin anılarında mason oldukları belirtilmiş, cemiyet ile mason locaları arasında yardımlaşmanın olduğu vurgulanmıştır.
Ayasofya'nın Gizli Tarihi kitabı, soru yanıt şeklinde düzenlenmiş. Pelin Çift soruyor, Erhan Altunay yanıtlıyor. Ancak bunu söylerken Çift'in sorularının kimi yorumlar da içerdiğini belirtmek gerekiyor. Tapınak şövalyeleri, masonlar ve günümüz Türkiye'sini anlayabilmek isteyenlere bir kapı açıyor çalışma. Elbette, açılan kapıdan ilerlemek, çok çaba istiyor. Osmanlı İmparatorluğu dönemi boyunca, İstanbul'un fethinin ardından cami olarak kullanılmış yapının cumhuriyet devrinde neden müzeye çevrildiği sorusu yanıtsız kalmış. Aynı durum Kariye camisi için de geçerliymiş. Ben, Kariye'nin kiliseden müzeye dönüştürüldüğünü düşünüyordum. Oysa, Kariye de cami olmuş.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.