Bu yazıyı hazırladığım 2 Nisan 2025 günü itibariyle Trabzonspor A takımı, Süper Lig'de 27 maçta 9'ar galibiyet - mağlubiyet ve beraberlik ile 36 puan toplayarak 10. sırada yer alıyor. Trabzonspor U 19 takımı ise U 19 Elit A Ligi'nde 26 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 59 puan toplayarak, lider Galatasaray'ın iki puan gerisinde ikinci sırada. Bu arada Trabzonspor U 19 takımının üç maç eksiği olduğunu ekleyeyim. Bu eksik üç maçını da kazanırsa 7 puan farkla lider olması mümkün. UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finale çıkan ve bu yolda İtalya'dan Juventus, Atalanta ve Inter'i eleyen takımımız, kupaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Trabzonspor Fatih Sultan Tekke yönetiminde U 19'daki gençleri A takıma dahil etme stratejisini uygularsa uzun süreli başarının gelmesi işten bile değil. Gençleri bir kez daha kutluyorum. Kupayı ülkemize getireceklerine yürekten inanıyorum.
Evde, çocukların severek yedikleri atıştırmalıklar yapmak, tahmin ettiğinizden daha kolay aslında. Biraz el yatkınlığı ve biraz merak, çok keyifli sonuçlar almanıza yetiyor. Zannedildiğinden çok daha kısa sürede hazırlanabiliyor hem de.
Aşağıda tarifini ve yapılış sürecini paylaşacağım "kapta kek" ve sosunu 50 dakika kadar bir sürede hazırladım. Sabahın kör karanlığında :)
Malzemeleri liste halinde yazayım istedim, ancak kızmayın lütfen ölçü yok. Ölçü, göz kararı.
- Un,
- Süt,
- Yumurta (evde iki tane kalmıştı ben 2 koydum, 3 bulursanız 3 koyun)
- Birer paket kabartma tozu ve şekerli vanilin.
- Bir kaşık bal
- İki yemek kaşığı Hindistancevizi yağı
- Toz kakao
Kek hamuru, biraz akışkan, öyle kurabiye hamuru kadar koyu kıvamlı olmayan bir hamur. Mesela, şöyle tarif edeyim: Kek kalıplarına kepçe ile alıp doldurabileceğiniz kadar akışkan, ancak içilecek kadar da akışkan değil. Zaten içinde çiğ yumurta var, içmeyin. Bir kaşık balı isterseniz kek içine koyabilirsiniz, isterseniz koymayın. Üzerine güzel bir sos hazırlayacağız zaten.
Bu karışımı, silikon küçük kek kalıplarına koyuyoruz. Kalıbın içini doldurmayın, kek kabarınca taşıyor. Yarıdan biraz az ya da yarı kadar doldurmanız yeterli. Fırın 175 derecede ve lütfen önceden ısıtın. Kek hamuru, yavaş yavaş sıcaklığı artan bir fırına değil, sıcak bir fırına girmeli. Meşhur kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kekler kabardıktan sonra, içerisine bir kürdan batırın, kürdanınız temiz çıkarsa, tebrikler, yoksa biraz daha bekleyin.
Gelelim, sosa. Lütfen hazır pudingden falan yapmayın sosu. Zaten hazır bir ürünü evinize de sokmayın bana sorarsanız. Paketli gıdalar ile ilgili Dr. Yavuz Dizdar'ın YEMEZLER! adlı kitabını mutlaka okuyun. Neyse, nerede kalmıştık. Evet, sos yapacağız. Sosun bu kadar kolay ve bu kadar lezzetli olabileceğine inanamayacaksınız.

Şimdi işin güzel tarafı, kekleri kalıplarından çıkartıp, sos ile buluşturma vakti.
Son olarak bu yaptığınızı, sevdiklerinizle, değer verdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.