Gölgeleri oldum olsası sevdim. Işığın somut göstergesi gibi geldi bana. Işığın yönüne ve şiddetine göre değişmesini, hayatın farklılaşan akışına benzettim. Uzayan kısalan, koyulaşan belirsizleşen gölgeler... Gölgelerin bu suskun ama etkili varlığı çağrışımlar yaptı ömrüm boyunca. Kökenleri çocukluk yıllarıma kadar uzanıyor belki. Ağaçların uzayan gölgelerini izlerken fark etmiştim ışığın ve karanlığın birbiriyle oyununu. Her gölgenin, öyküsü başkaydı; kimi dinginlik, kimi merak, kimi endişe içerirdi. Sessiz sinema gibi, sözsüz öyküler, giz ile görünen arasındaki ilişkiyi mi yansıtıyor acaba? Gölgelerin etkileyici olmaları biraz da bu yüzden sanırım, hayal gücümüzü işe koymaları. Görünen ile giz arasını doldurması bize kalıyor.
Blogumu takip ediyorsanız sayısal karasal televizyon sürecine ilgimi bilirsiniz. Uzunca bir süredir bu konuyu takip ediyorum. Yurt içinde ve dışında çeşitli etkinliklerde konuşmacı / panelist olarak sürece ilişkin görüşlerimi bildiriyorum. Bu yılın açılışını 17 Nisan 2013'te Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin düzenlediği panelde EMO Ankara Şubesi'ni temsilen panelist olarak yapmıştım. Yılın kapanışını, gene bir EMO etkinliğinde bu kez EMO'yu temsilen panelist olarak yapacağım. Etkinliğe dair ayrıntılar EMO'nun web sayfasında ve aşağıda okunabilir.
Bu arada yandaki fotografın sebebini merak edenleri de etkinliğe beklerim. Mekan, malumunuz Paris'in sembol binalarından birisi...
Vakti olanları, vakit ayıracakları 21 ARALIK 2013 Cumartesi günü EMO Merkezi'ne davet ediyorum. Adres Ihlamur Sokak No: 10. Tarif isteyenler için ise Ankara Sanat Tiyatrosu ve/veya ASRIN Kürk karşısı, İzmir caddesinin ilerisi. Kızılay / ANKARA
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından karasal sayısal televizyon yayıncılığına ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere çalıştay düzenleniyor. Karasal Sayısal Yayıncılık Çalıştayı, EMO Konferans Salonu’nda 21 Aralık 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Çalıştayda mahkeme kararıyla yürütmesi durdurulan karasal sayısal televizyon yayıncılığı ihale sürecinin yanı sıra teknik, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla da konu masaya yatırılacak.
Çalıştay kapsamında "Karasal Sayısal Yayıncılık Teknolojileri ve Ülkemizdeki Durum" ve "Karasal Sayısal Yayıncılığın Ekonomik ve Sosyal Boyutları" konulu iki oturum yapılacak. Karasal yayıncılığa ilişkin frekans tahsisi ve lisans verilmesine ilişkin ihale, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun`da belirtilen hükümler doğrultusunda Nisan 2013`te düzenlendi. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan ihalenin yürütmesi, Ankara 8. İdare Mahkemesi tarafından 11 Temmuz 2013 tarihinde, durduruldu. Karar üzerine RTÜK, 14 Ağustos 2013 tarihinde aldığı karar ile bu konuda yürütülen işlemleri durdurdu. Çalıştayda hem ihale sürecinde yaşanan sıkıntılar hem de konunun teknik ve sosyal boyutları ele alınacak.
EMO Konferans Salonu`nda 21 Aralık 2013 Cumartesi günü saat 14.00`de açılış konuşmaları ile başlayacak olan çalıştayda ilk olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kesim`in başkanlığını yapacağı "Karasal Sayısal Yayıncılık Teknolojileri ve Ülkemizdeki Durum" başlıklı oturum gerçekleştirilecek. Ağırlıklı olarak yeni teknolojilerin değerlendirileceği oturuma Bilkent Üniversitesi İletişim ve Spektrum Yönetimi Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, RTÜK Uzmanı Hüseyin Özgün, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzmanı Dr. Ayşe İnalöz ve Anten A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Cücioğlu konuşmacı olarak katılacak.
Bu oturumun ardından "Karasal Sayısal Yayıncılığın Ekonomik ve Sosyal Boyutları" başlıklı ikinci oturum düzenlenecek. EMO Yönetim Kurulu Yazmanı Mehmet Bozkırlıoğlu`nun yöneteceği oturuma Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz, Haber-Sen Ankara 1 No`lu Şube Başkanı Osman Köse, Haber-Sen TRT İşyeri Temsilcisi Veysel Cünedioğlu, ODTÜ Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi`nden Babacan Taşdemir ve EMO`dan Özgür Coşar konuşmacı olarak yer alacak.
TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
KARASAL SAYISAL YAYINCILIK ÇALIŞTAYI
21 Aralık 2013 Cumartesi, 14.00
EMO Hizmet Binası Konferans Salonu
Ihlamur Sk. No:10 Kızılay / ANKARA
PROGRAM
14.00 – 14.15 Açılış
14.15 – 16.15 1. Oturum: Karasal Sayısal Yayıncılık Teknolojileri ve Ülkemizdeki Durum
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mehmet KESİM, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Ayhan ALTINTAŞ, Bilkent Üniversitesi İSYAM Direktörü
Hüseyin ÖZGÜN, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uzmanı
Dr. Ayşe İNALÖZ, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzmanı
İbrahim CÜCİOĞLU, Anten A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı
16.15 – 16.30 Ara
16.30 – 18.30 2. Oturum: Karasal Sayısal Yayıncılığın Ekonomik ve Sosyal Boyutları
Oturum Başkanı: Mehmet BOZKIRLIOĞLU, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Yazmanı
Dursun GÜLERYÜZ, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı
Osman KÖSE, Haber-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı
Veysel CÜNEDİOĞLU, Haber-Sen TRT İşyeri Temsilcisi
Babacan TAŞDEMİR, ODTÜ GİSAM
Özgür COŞAR, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.