Bu yazıyı hazırladığım 2 Nisan 2025 günü itibariyle Trabzonspor A takımı, Süper Lig'de 27 maçta 9'ar galibiyet - mağlubiyet ve beraberlik ile 36 puan toplayarak 10. sırada yer alıyor. Trabzonspor U 19 takımı ise U 19 Elit A Ligi'nde 26 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 59 puan toplayarak, lider Galatasaray'ın iki puan gerisinde ikinci sırada. Bu arada Trabzonspor U 19 takımının üç maç eksiği olduğunu ekleyeyim. Bu eksik üç maçını da kazanırsa 7 puan farkla lider olması mümkün. UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finale çıkan ve bu yolda İtalya'dan Juventus, Atalanta ve Inter'i eleyen takımımız, kupaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Trabzonspor Fatih Sultan Tekke yönetiminde U 19'daki gençleri A takıma dahil etme stratejisini uygularsa uzun süreli başarının gelmesi işten bile değil. Gençleri bir kez daha kutluyorum. Kupayı ülkemize getireceklerine yürekten inanıyorum.
14 - 15 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen DigiTAG çalıştayında (workshop) bir buçuk günde 5 oturum yapıldı. İlk oturumdaki sunumların dışındaki tüm sunumlar İngilizce'ydi. Eş anlı çeviri hizmeti, en fazla ilk oturumda kullanıldı. Ülkemizdeki duruma odaklı ilk oturumda öne çıkanlarla başlayayım bu yazıya:
- Konunun tüm tarafları sürecin bu şekilde kilitlenmiş olmasından rahatsız.
- Ulusal ihalenin yenilenmesinden önce 6112 sayılı yasada değişiklik yapılması gerekliliği de neredeyse tüm taraflarca kabul ediliyor. RTÜK temsilcisinin sunumunda bu konuda net bir ifadenin yer almadığını da belirteyim.
- Yayıncı kuruluşların temsilcisi konumundaki TVYD'nin sunumunda lisans bedellerinin yüksekliği ve yatırım maliyeti vurgulandı. Analog karasal yayınların izlenmemiyor oluşundan hareketle sayısal karasal için bu kadar para (lisans + yatırım) veremeyecekleri dile getirildi.
- Oturumda iletişim dünyasının temsilcisi gibi görünen konuşmacısı, 4G lisanslamaları, 3G ve hatta 3,5 G'de ülkemizin durumunu özetledi. Boşaltılacak frekans bandının neden önemli olduğunu, bu bandın (700-862 MHz) mobil operatörlere neler kazandıracağını, verici sayısı ve gücündeki azalma ile düşecek maliyetleri son derece anlaşılır bir dille aktardı. Konuşmacının yayıncılık dünyasının kullanmakta olduğu 450 MHz'lik frekans bandına karşılık ürettiği ekonomik büyüklük ile mobil operatörlerin kullandığı frekans bandı ve ürettiği ekonomik büyüklüğü kıyaslaması çarpıcıydı.
- Bir önceki yazımda belirtmiştim, TRT'nin önerisi salonda epey ses getirdi. TRT'nin sunumunda çeşitli senaryolara göre yapılacak yatırım miktarları da net olarak ortaya konulmuştu.
- Ülkemizin önünde birbirini izleyecek üç seçim olması,
- 6112'de yapılması gerekli değişikliğin T.B.M.M. gündemine ne zaman ve nasıl geleceği,
- 2015'te analog yayınların susturulup susturulmayacağı,
- bu konuda ITU'da verilen sözün neleri kapsadığı
Konu hassas ve önemli, DigiTAG'ın etkinliği yoğun ve yorucuydu. Bu yüzden pehlivan tefrikasına dönecek bu yazılar...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.