Gölgeleri oldum olsası sevdim. Işığın somut göstergesi gibi geldi bana. Işığın yönüne ve şiddetine göre değişmesini, hayatın farklılaşan akışına benzettim. Uzayan kısalan, koyulaşan belirsizleşen gölgeler... Gölgelerin bu suskun ama etkili varlığı çağrışımlar yaptı ömrüm boyunca. Kökenleri çocukluk yıllarıma kadar uzanıyor belki. Ağaçların uzayan gölgelerini izlerken fark etmiştim ışığın ve karanlığın birbiriyle oyununu. Her gölgenin, öyküsü başkaydı; kimi dinginlik, kimi merak, kimi endişe içerirdi. Sessiz sinema gibi, sözsüz öyküler, giz ile görünen arasındaki ilişkiyi mi yansıtıyor acaba? Gölgelerin etkileyici olmaları biraz da bu yüzden sanırım, hayal gücümüzü işe koymaları. Görünen ile giz arasını doldurması bize kalıyor.
Blog sayfamda albümlerle ilgili yazdığım yazı yok denecek kadar azdır. Müzik dinlemediğimden, albüm satın almadığımdan değil bu durumun nedeni. Okuduklarım farklı türlerde olduğu için, onlarla ilgili yazmak kişisel tercihlerimi pek belli etmez diye düşündüm. Ancak müzik öyle değil.
Neyse, bu aralar aldığım dört albümle ilgili yazmasam olmazdı.
Neyse, bu aralar aldığım dört albümle ilgili yazmasam olmazdı.
- Şebnem Ferah'ın, en azından benim tarafımdan, uzun süredir beklenen yeni albümü OD ismiyle çıktı. Cem Karaca'nın Nazım Hikmet'in şiirinden bestelediği Çok Yorgunum en beğendiğim şarkı oldu. Vatan hasretinin iliklerinize işlediği şiire Şebnem Ferah'ın sesi çok yakışmış. Albümdeki bu şarkı dışındakilerin söz ve müziği Ferah'a ait.
- Grup Kızılırmak ile tanıdığım, bir kaç kez konserinde canlı dinleme şansını yakaladığım İlkay Akkaya'nın müzikte 25. yılını kutladığı UMUT adlı albüm, çok etkileyici. Türkülere farklı düzenlemeler getiren, batı sazlarıyla anadolu sazları buluşturan şarkılar da seslendiren Akkaya'nın duru ve temiz bir sesi. Benim tutkunu olduğum şarkısı ise Günün İlk Işığı. Bu albümde yer almıyor.
- Kayahan besteleriyle gönlümüze taht kuran Nilüfer, Kayahan ile bestelerini seslendirme konusunda anlaşmazlığa düşünce de dimdik ayakta kalabileceğini gösterdi. İlki çok beğenerek dinlediğimiz Düet'lerin ikincisi gene çok ses getirecek. Evde bu arada çok dinleyince kızların öğrendiği şarkıların arasına Başıma Gelenler de girdi. Baba bizim şarkımızı aç diye tutturmasalar albümdeki diğer şarkıları da dinleyeceğiz. Neyse, dört yaşında iki kızın başıma gelenler hep senin yüzünden demelerini seyretmek keyifli oluyor. Sağolasın Nilifer, sağolasın Gece.
- ve bu dört albüm arasında beni en çok etkileyenine geldi sıra: Onurlu Yıllar. 25. yıl Onur Akın şarkıları. İlk olarak Grup Baran'ın solisti olarak tanıdım Akın'ı. Vedat Türkali ustanın şiirinden bestelediği Bekle Bizi İstanbul şarkısı ile belleklerde silinmez izler bıraktı. Aslında unutulmaz o kadar çok şarkısı var ki bunlar arasından 16 tanesini seçmek zor olmuştur eminim. Bu 16 şarkıyı 16 farklı sanatçı seslendirmiş. Albümün son şarkısı, mükemmel düzenlemesi ve başına konulan Vedat Türkali'nin sesi ile, Bekle Bizi İstanbul'u ise koro seslendiriyor. Onur Akın sevenlere hararetle öneririm.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.