Bu yazıyı hazırladığım 2 Nisan 2025 günü itibariyle Trabzonspor A takımı, Süper Lig'de 27 maçta 9'ar galibiyet - mağlubiyet ve beraberlik ile 36 puan toplayarak 10. sırada yer alıyor. Trabzonspor U 19 takımı ise U 19 Elit A Ligi'nde 26 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 59 puan toplayarak, lider Galatasaray'ın iki puan gerisinde ikinci sırada. Bu arada Trabzonspor U 19 takımının üç maç eksiği olduğunu ekleyeyim. Bu eksik üç maçını da kazanırsa 7 puan farkla lider olması mümkün. UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finale çıkan ve bu yolda İtalya'dan Juventus, Atalanta ve Inter'i eleyen takımımız, kupaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Trabzonspor Fatih Sultan Tekke yönetiminde U 19'daki gençleri A takıma dahil etme stratejisini uygularsa uzun süreli başarının gelmesi işten bile değil. Gençleri bir kez daha kutluyorum. Kupayı ülkemize getireceklerine yürekten inanıyorum.
Bilgi çöplüğüne dönüşen internette takip edilecek içeriklere sahip web sayfası bulabilmek giderek zorlaşıyor. Neyse ki yüz güldüren sayfalar hala var. Yıllardır ilgiyle takip ettiğim Kaan Arslanoğlu'nun öncülüğünde yayına başlayan insanbu.com, bu yüz güldüren sayfaların başında geliyor. Yazının başlığı ile yazdıklarımın bağlantısını kuramamış olabilirsiniz. Hemen konuya gireyim. Serdar Turgut, bir kaç gündür insan zekası üzerine yazılar yazıyor. Geçenlerde yazdığı yazı yeni teknolojilerin insanları aptallaştırdığına vurgu yapıyordu. Bu yazısı sonrası kendisine ulaşan insanların, yazısındaki savı destekleyen araştırmalardan bahsettiğini yazmış. Turgut, yazılarında Arslanoğlu'ndan bahsetmemiş. Oysa, Arslanoğlu'nun insan zekasının yetersizliği, toplumda vasatın altında zekaya sahip insanların çoğunluğu oluşturduğu, insan evriminin sürdüğü ve süreceğini, bu zekaya sahip insan çoğunluğu ile "daha iyi bir dünya" düşünün, en azından şimdilik, düşten öteye gitmesinin beklenemeyeceğini anlattığı birden fazla eseri var. Psikiyatri uzmanlığına sahip bir tıp doktoru olan Arslanoğlu bu konuyla (insan zekasının yetersizliği) ilgili, akademik çalışmalara referanslar veren kitaplar yazmış. Bir ikisine dair blogumda yazılar yazmıştım.
Serdar Turgut, muhtemelen benim bu yazdığımı okumayacaktır. Belki Turgut'un yazdıkları üzerine konuya ilgi duyup, bir şeklide bu yazıyı okuyanlar için Arslanoğlu'nun konuyla ilgili kitaplarının listesini aşağıda sıraladım. Yıllardır çok önemsediğim bu tartışmaya küçük de olsa bir katkı sunabilmek umuduyla...
Yanılmanın Gerçekliği
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.