İkinci yarıya çok daha istekli başladı Fenerbahçe. İkinci gol için rakip kaleye yüklenirken yaptığı ataklar özellikle sol kanatta Kostiç'in yaptığı ortalara dayanıyordu. 60 ile 65. dakikalar arasında Rangers beraberlik golüne çok yaklaşsa da savunma ve kaleci İrfan Can'ın gününde olması umutlarımızı sürdürmeye yetti. İkinci gol, sağ kanattan gelişen atak sonucu geldi. İkinci golün ardından J ose Mourinho'nun yaptığı değişiklikler ile çok daha baskılı bir futbol ortaya koyduk. Üçüncü gole çok yaklaştığımız ataklar olsa da ne yazık ki şutlar kaleyi bulmadı. Rangers'ın arada bulduğu net fırsatlarda ise İrfan Can başarılıydı. Şimdi uzatmalarda ve belki de penaltı atışlarında belirlenecek tur atlayan takım. Uzun zamandır izlediğim en heyecanlı ikinci yarı olduğunu ekleyerek notlarımı sonlandırayım. Sonuç ne olursa olsun, 3-1'lik ilk maçı çevirmeyi başardı Fenerbahçe. Tebrikler, umarım turu geçen taraf olmayı da başarırlar.
Yeni radyo teknolojileri olarak bakıldığında ilk göze çarpanlar Avrupa merkezli Digital Audio Broadcasting (DAB) ve Amerika merkezli HD Radio radyo dünyasının öne çıkan yenilikleri. Her ikisinde de yayın gene vericiler aracılığıyla yapılıyor. Elbette bildiğimiz FM vericileri değil. DAB veya HD Radyo vericileri ile yapılan yayın, DAB veya HD radyo alıcıları ile dinleniyor ve izleniyor. Bu anlamda bakıldığında her ikisinin de radyo yayını olduğu söylenebilir. Verici - alıcı ikilisi, şekil değiştirse bile, var olmayı sürdürüyor. Aslında her iki teknoloji de klasik radyonun (bugün dinlemekte olduğumuz) müdavimlerinin (mesela benim) hep düşledikleri "şey"lerin gerçekleşmesinden ibaret. Neler düşler bu midavimler:
- Radyoda şarkıyı dinlerken, şarkıya ilişkin görselleri gösterecek bir ekran olsa (RDS'li radyolardaki kısıtlı olanaktan fazlası)
- Daha kaliteli ses.
- Radyo yayınına ek bilgi kanalları: Hava durumu / trafik bilgileri / borsa bilgileri
Hem HD radyoda hem de DAB'de yukarıdaki düşler gerçeğe dönüşüyor. Peki FM istasyonu bu kadar dolu ülkemizde DAB neden tutmadı? TRT'nin deneme yayınları neden devam etmedi? Bu iki sorunun da kendime göre yanıtları var. Ancak sunumun heyecanını bozmamak için bu soruların yanıtlarını sunuma bırakıyorum. Ayrıca her iki teknoloji de ayrıntılarıyla ele alma işini de sunuma bırakıyorum. Bu arada eklemeden geçmeyeyim DAB yeni adıyla DMB oldu. Digital Audio Broadcasting'den Digital Multimedia Broadcasting haline geldi...
28 Mayıs 2011'de Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nde 13-15 saatleri arasında görüşmek dileğiyle....
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.