Gölgeleri oldum olsası sevdim. Işığın somut göstergesi gibi geldi bana. Işığın yönüne ve şiddetine göre değişmesini, hayatın farklılaşan akışına benzettim. Uzayan kısalan, koyulaşan belirsizleşen gölgeler... Gölgelerin bu suskun ama etkili varlığı çağrışımlar yaptı ömrüm boyunca. Kökenleri çocukluk yıllarıma kadar uzanıyor belki. Ağaçların uzayan gölgelerini izlerken fark etmiştim ışığın ve karanlığın birbiriyle oyununu. Her gölgenin, öyküsü başkaydı; kimi dinginlik, kimi merak, kimi endişe içerirdi. Sessiz sinema gibi, sözsüz öyküler, giz ile görünen arasındaki ilişkiyi mi yansıtıyor acaba? Gölgelerin etkileyici olmaları biraz da bu yüzden sanırım, hayal gücümüzü işe koymaları. Görünen ile giz arasını doldurması bize kalıyor.
İzmir'de yaşayan okurlarımı yarın (14 Mayıs 2011, cumartesi) Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin düzenlediği İletişim Günleri etkinliğinde Etkileşimli TV ve Uygulamaları başlıklı sunumuma davet ediyorum. Sunumda etkileşimli televizyonun tarihçesine ve teknolojisine değindikten sonra Türkiye'deki uygulama örneklerini irdeleyeceğim. Ardından Birleşik Krallık'taki etkileşimli televizyonun yerel yönetimlerde nasıl kullanıldığının örneği üzerinde duracağım. Bol örnekli, keyifli bir sunum olacak diye umuyorum.
Konuyla ilgili tüm okurlarımı beklerim. Etkinliğin saati ve adresi şöyle. Ayrıca buradan etkinliğin ayrıntılarına ulaşabilirsiniz...
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Sürekli Eğitim Merkezi DESEM Bordo Salon
Alsancak - İzmir
14 Mayıs 2011 Cumartesi Saat 09.30-12.00 (benim sunum 30 dakika kadar sürecek. Oturumda 5 konuşmacı var)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.