Yağmur damlaları arabanın silecekleriyle yarış halindeydi. Az önce temizlenen yerler, gökten düşenlerle yeniden ıslanıyor ve görüşü bozmaya devam ediyordu. Binalar ve şehir uzaklaşırken, ne yapıyorum gerçekten diye düşündü. İç sesini sözle tekrarladığını fark ettiğinde, arabada yalnız olduğuna şükretti. İş çıkışı, akşam trafiğinde kendi kendine konuşmak pek garip karşılanmazdı gerçi. Bu aralar akıl sağlığını korumak herkes için zordu. Zor zamanlardan geçiyoruz, dedi kendi kendine. Hangi zamanımız kolay oldu ki diye ekledi. Kendine hak verdiğini fark edip güldü. Hava kararmaya başlayacak birazdan, daha çevre yoluna bile gelemedim. Bu gidişle bugün rekor kıracağım. Neyse ki evde bekleyenim yok. Bekleyeni olmadığına sevinmesi garibine gitti. Çocukluğu ve gençliği boyunca kendisini hep kalabalık bir ailenin babası olarak hayal ettiğini hatırladı. Karısı, kızları ve oğulları ile güle eğlene yaşayıp gideceği kocaman bir ev görürdü ne zaman geleceği düşünse. Oysa hiç evlenmed...
Efendim, verdiğim sözü tuttum. Çikolata şelaleli kek yaptım. Baştan söyleyeyim, tarifi harfiyen uygularsanız şelaleli, yani ikiye bölündüğünde akışkan, çikolatası olan kekiniz oluyor. Ancak bu kekin içi, yani şelalesi, ne kadar iyi pişmiş sorusu kafamı kurcaladığı için ben şelaleyi kuruttum :) Neyse, lafı uzatmayayım. İşte tarifimiz:
Malzemeler- 3 yumurta,
- 2 bardak un,
- 1 bardak şeker,
- 1 bardak süt,
- 1/2 su bardağı sıvı yağ,
- 1 paket 80 gr'lık bitter çikolata,
- 1 paket 80 gr'lık sütlü çikolata,
- kabartma tozu,
Yapılışı
Kekin nasıl yapıldığını ben bile öğrendiğime göre, tekrarlamaya gerek yok. Gene de internette arayıp direkt bu yazıya rastgelenleri düşünerek yazayım. 3 yumurtayı kırıp şeker ile bir güzel çırpıyoruz. Kolumuzu yormak yerine teknolojiyi kullanıp mikser denilen aletten yararlanabiliriz. Çin sayesinde çok ucuza satılan mikserler mevcut. Süt, un, yağ ve kabartma tozunu çırpılan yumurta şeker ikilisine ekliyoruz. Sırasının ben bir önemi olduğunu fark edemedim. Mutfak konusunda deneyimli okurlarımın yorumları doğrultusunda ben de öğreneceğim bir sıra olup olmadığını. Tek fark ettiğim unu koyduktan sonra mikseri çalıştırmadan önce şöyle bir karıştırmanın ortalığı daha temiz tuttuğu. Mikser unu etrafa saçma konusunda pek becerikli.
Efendim, bu kek karışımını yaparken, hatta kek hamuru işine girişmeden yapsanız daha iyi olur, bir kabın içerisine su koyup kaynatıyoruz. Su dolu kabımızın içerisine bir ikinci kap koyuyoruz ve bu ikinci kapta çikolatalarımızı erimeye bırakıyoruz. Erimeleri uzun sürmüyor. Erimiş çikolataları kek hamuruna katıp bir güzel karıştırıyoruz. Bu işlemin ardından iş kek kalıplarına hamuru doldurmaya geliyor. Bu malzemelerle epey sayıda kek kalıbı doldurabilirsiniz. Az yapmak istiyorsanız, orantılı olarak malzemeleri azaltmayı unutmayın. Kalıpların içini fazla doldurmayın, kabarınca taşıyor :)
Şimdi işin püf noktasına geldi sıra. Fırınımızı önceden 200 dereceye ısıtıyoruz. Kek kalıplarıyla dolu tepsiyi fırına verip, 10 dakika tutuyoruz. 10 dakikadan uzun tutunca şelale kuruyor. Kurumuş şelaleli kek de güzel oluyor. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.