İkinci yarıya çok daha istekli başladı Fenerbahçe. İkinci gol için rakip kaleye yüklenirken yaptığı ataklar özellikle sol kanatta Kostiç'in yaptığı ortalara dayanıyordu. 60 ile 65. dakikalar arasında Rangers beraberlik golüne çok yaklaşsa da savunma ve kaleci İrfan Can'ın gününde olması umutlarımızı sürdürmeye yetti. İkinci gol, sağ kanattan gelişen atak sonucu geldi. İkinci golün ardından J ose Mourinho'nun yaptığı değişiklikler ile çok daha baskılı bir futbol ortaya koyduk. Üçüncü gole çok yaklaştığımız ataklar olsa da ne yazık ki şutlar kaleyi bulmadı. Rangers'ın arada bulduğu net fırsatlarda ise İrfan Can başarılıydı. Şimdi uzatmalarda ve belki de penaltı atışlarında belirlenecek tur atlayan takım. Uzun zamandır izlediğim en heyecanlı ikinci yarı olduğunu ekleyerek notlarımı sonlandırayım. Sonuç ne olursa olsun, 3-1'lik ilk maçı çevirmeyi başardı Fenerbahçe. Tebrikler, umarım turu geçen taraf olmayı da başarırlar.
Dijital Kale, İhanet Noktası, Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi romanlarından sonra Dan Brown bir çok satan roman daha yayınladı. Orijinal adı Lost Symbol olan romanın Türkçe çevirisi Kayıp Sembol olarak Altın Kitaplar'dan çıktı. Türkçe çeviri 527 sayfa. Melekler ve Şeytanlar ile Da Vinci Şifresi'nde olduğu gibi kahramanımız gene Robert Langdon. Bu kez masonların sakladığı bir sırrın peşine düşüyor. Washington'ın tarihi binaları, meydanları, heykelleri arasında CIA'in de karıştığı bir maceraya atılıyor. Roman, Brown'un 12 saatlik macerasını anlatıyor. Brown'un daha önce okuduğum kitaplarıyla kıyasladığımda Da Vinci Şifresi bir numaradaki yerini koruyor.
Kitapla ilgili İngilizce bir site var: http://www.thelostsymbol.com/main.html. Bu sayfada sembollerle ilgili bir oyuna da yer verilmiş.
Kitapta uzunca yer verilen ve genelde yanlış anlaşıldığı ileri sürülen masonluk konusunda bilgi edinmek isteyenlere Wikipedia'nın ilgili maddesini öneririm. Türkiye'de nasıl mason olunur sorusunun yanıtını ise buradan öğrenebilirsiniz.
www.masonluk.wordpress.com
YanıtlaSil