Gölgeleri oldum olsası sevdim. Işığın somut göstergesi gibi geldi bana. Işığın yönüne ve şiddetine göre değişmesini, hayatın farklılaşan akışına benzettim. Uzayan kısalan, koyulaşan belirsizleşen gölgeler... Gölgelerin bu suskun ama etkili varlığı çağrışımlar yaptı ömrüm boyunca. Kökenleri çocukluk yıllarıma kadar uzanıyor belki. Ağaçların uzayan gölgelerini izlerken fark etmiştim ışığın ve karanlığın birbiriyle oyununu. Her gölgenin, öyküsü başkaydı; kimi dinginlik, kimi merak, kimi endişe içerirdi. Sessiz sinema gibi, sözsüz öyküler, giz ile görünen arasındaki ilişkiyi mi yansıtıyor acaba? Gölgelerin etkileyici olmaları biraz da bu yüzden sanırım, hayal gücümüzü işe koymaları. Görünen ile giz arasını doldurması bize kalıyor.
TÜYAP'ın düzenlediği kitap fuarlarından biri daha başlıyor bu haftasonu. Bursa, yeşilliklerle bezeli parkları, tarihi çınarları ve camileri, Tophanesi, Uludağ'ı, kestane şekeri, şeftalisi gibi değerlerine TÜYAP Kitap Fuarı'nı da eklemiş 5 yıldır. 2008'de 6.sı düzenlenecek. 1-9 Mart tarihleri arasındaki etkinlik, son günü hariç 11-20 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. 200'ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımcı olacağı fuarda yaklaşık 500 yazar okurları ile buluşacak. Kitap fuarlarını sadece kitapların satıldığı, yazarların okuyucularla buluştuğu etkinlikler olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bursa'daki fuarda konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 85 kültür ve edebiyat etkinliği düzenlenecek. Bir hafta boyunca kentte farklı bir atmosfer olacak.
Türkiye'nin başkentinde TÜYAP Kitap Fuarına olan özlemimizi bir ölçüde gidermek için Bursa'ya gitmeye değer diye düşünüyorum...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.