Bu yıl 10. düzenlenen Cebit Broadcast Cable & Satellite fuar ve konferansı yayıncılıkla ilgilenen herkesi İstanbul Fuar Merkezi'ne topladı. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da iki ayrı salonda düzenlenen fuar ve üst katta düzenlenen konferansa ilgi yoğundu. Ülkemizde sayısal uydu alıcısı sahiplerinin Avrupa ortalamasından fazla olduğunu düşününce uydu teknolojisinin son ürünlerini görmeğe bir çok vatandaşımızın gelmesi şaşırtıcı değil elbette.
Uydu sektöründe rekabet bu kadar fazla olunca gün boyu süren çekilişler ve şovlar düzenlendi. Fotografın net olmayışı kimilerini üzebilir :) Ancak, yandaki fotograftan da görüleceği gibi şovlara yoğun ilgi vardı. Onca kalabalığın arasından bunu çekebilmek bile başarıdır. Uydu teknolojilerini tanıtıldığı salondaki kalabalıkla kıyaslandığında diğer salon oldukça boş kalmıştı. Fazla kalabalık olmamasına karşın sektör profesyonelleri için görecek bir sürü yenilik içeriyordu diğer salon. Yeni kameralar, kurgu setleri, otomasyon programları, mikrofonlar vs vs.
Fuarın yanı sıra üst kattaki salonda toplam üç gün süren ve beş oturum halinde gerçekleştirilen konferans da ilgi gördü. Sektörün sorunları, son gelişmeler yetkin katılımcıların sunumlarıyla tartışıldı. Sunumların ardından gerçekleştirilen soru-yanıt bölümleri dinleyicilerin katkılarıyla verimli geçti. Etkileşimli televizyon başlıklı sunumumu son oturumun son konuşmacısı olarak yapınca salon biraz boşalmıştı. Ancak, salonda kalanların katkısıyla sunumda öne çıkartmaya çalıştığım etkileşimli televizyon yayınlarını almaya uygun set üstü kutular için ara yazılım standartının belirlenmesi gerekliliği gündeme geldi. Bu konuda daha önce yazmıştım bloga. Ancak, yakın zamanda yeniden yazmaya gayret edeceğim.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.