Dalgaların sesini dinlemeyi seviyorum. Huzur veriyor. Kimi arkadaşlarım denize girip, suların içinde oynuyor. Bense denizi seyretmeyi, dalgaları dinlemeyi tercih ediyorum. Havalar soğumaya başladı. Kalabalık azaldı. Çocuk parkında yaramazların cıvıltıları yok artık. Salıncağın gölgesinde pinekleyen bir kaç arkadaş var parkta canlı namına. Sabah, daha güneş doğmadan gelip oltasını sandalyeye sabitleyen adam da olmasa, sahile de gelen yok. Kasabanın bu halini seviyorum. Tüm kasabanın tek sahibi bizmişiz gibi geliyor. Yemek bulduğumuz sürece değmeyin keyfimize. Adam bugün balık tutabilecek mi acaba?
Türkiye Bilişim Derneği'nin düzenlediği Bilişim Kurultayları dizisi bir süredir yapıldığı yılın adıyla anılıyor. Bilişim 05'ten sonra bu yıl adı Bilişim 06 oldu. Oldukça üst düzey katılımın olduğu sunumlar, Avea'nın Ankara'ya taşıdığı üniversite öğrencilerinin cıvıltısı, eski arkadaşlar derken keyifli bir hafta oldu benim için.
Öncelikle Google Türkiye Genel Müdürü'nün sunumundan, kendimce öne çıkan bir iki bilgiyi paylaşayım değerli okuyucularımla. Bir google hizmeti olan bloggerın (yani bu sayfaları okumanızı sağlayan blog hizmet sunucusu) kota sınırlaması olmadığını öğrenerek sevindim. Eskiden gene ücretsiz olan başka sunucularda sayfa oluşturan birisi olunca burada da sınırlama olabileceğini düşünüyordum. Neyse ki endişe etmeme gerek kalmadı. Bir başka altı çizilmesi gereken açıklama ise YouTube'ün alınması ile ilgili yapıldı. IP üzerinden video yayıncılığı ile ilgilenildiğinin göstergesi olarak düşünüldüğünde YouTube için ödenen bedelin yüksek olmadığı dile getirildi. Olaya böyle bakınca işin boyutu değişiyor elbette. IP üzerinden televizyon yayını ile yakından ilgilendiğim için, google gibi bir devin bu işle ilgileniyor olması heyecan verici.
Symantec Teknik Müdürü Burak Sadıç'ın sunumu ise iki yönden önemliydi. Burak Bey, okuldan dönem arkadaşım ve uzun zamandır görüşmüyorduk. Bu vesile ile karşılaşmamız hoş bir sürpriz oldu. Ayrıca Symantec'in güvenlik ile ilgili ürünlerini tanıma şansına eriştim. Norton antivirüs yazılımının yeni sürümünün sistemi daha az yavaşlatacağı açıklandı sunumda.
Serdar Kuzuloğlu'nun yönettiği panel sayesinde yazılarını takip ettiğim Kuzuloğlu'nu dinledim. Panelin katılımcılarının önemli bir bölümü sis yüzünden Ankara'ya ulaşamamış olsa bile yerlerine katılanlar da oldukça önemli konulara değindiler. Özellikle 3. nesil ile ilgili ihale süreci, bu nesli pas geçip 4. nesil için arge faaliyetlerinin öne çıkartılması, iletişimdeki yüksek vergiler ve benim sorumla tartışılan Türkçe içerik eksikliği görüş bildirilen konular arasındaydı.
Bu gün ise Medya konulu bir panel var. Onunla ilgili izlenimlerimi de ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım.
Bir iki cümle de Sheraton için söylemek gerekiyor. Birden çok salonda gerçekleştirilen benzer konferanslarda salonların bir kısmı yetersiz özelliklerde olur. Ya küçüktür, ya havalandırması çalışmaz. Ancak Sheraton, tüm salonlarıyla benden tam puan aldı.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız denetimimden geçtikten sonra yayınlanacak. Beğenmediklerinizi hakaret içermeyen şekilde ifade edin lütfen.